Новости

February 13, 2024

Залагање за укидање ограничења од 50 милиона фунти за продају лутрије у добротворне сврхе: Потребна је хитна акција за подршку добротворним организацијама

Milica Petrović
WriterMilica PetrovićWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Посланик Гордона Ричард Томсон залаже се за укидање ограничења од 50 милиона фунти за годишњу продају лутрије у добротворне сврхе. Ово ограничење значајно омета способност лутрија да обезбеде финансирање добротворних организација, што резултира губитком милиона фунти као подршка организацијама трећег сектора.

Залагање за укидање ограничења од 50 милиона фунти за продају лутрије у добротворне сврхе: Потребна је хитна акција за подршку добротворним организацијама

Потражња за финансирањем од добротворних организација порасла је усред кризе трошкова живота и последица пандемије. Међутим, добротворне лутрије су једини облик производа за коцкање који подлеже годишњим ограничењима продаје, намећући непотребно ограничење на средства прикупљена у добре сврхе.

Да би решио овај проблем, господин Тхомсон је организовао виртуелну операцију финансирања са Лутријом народних поштанских бројева за локалне добровољне организације. Он такође подржава њихову кампању која позива владу Велике Британије да хитно уклони ограничење продаје од 50 милиона фунти на добротворним лутријама. Ова акција је кључна како би се осигурало да добротворне организације широм земље не пропусте витално финансирање.

Тренутни лимит од 50 милиона фунти представља смањење од 17,4% у реалном смислу због високе инфлације и кризе трошкова живота. Ако капа остане на месту, њена вредност ће наставити да опада сваке године. У наредних пет година предвиђа се да ће приближно 100 добротворних организација које подржава Лутрија народних поштанских бројева изгубити преко 175 милиона фунти додатног финансирања.

Г. Томсон је писао канцелару финансија, наглашавајући важност уклањања ограничења годишње продаје добротворне лутрије. Он истиче да је неправедно ускраћивање основних средстава за добре сврхе који пружају услуге угроженим појединцима због застарелих прописа.

У закључку, императив је да канцелар финансија и влада Уједињеног Краљевства предузму мере и уклоне ограничење продаје на лутрији у добротворне сврхе. Чинећи то, они могу направити значајну разлику за добротворне организације и осигурати да добију неопходна финансијска средства за подршку најугроженијим људима у друштву.

Ако желите да одговорите на овај чланак, можете да пошаљете своја размишљања овде и она могу бити објављена у штампи.

About the author
Milica Petrović
Milica Petrović
About

Милица Петровић је водећи стручњак Србије за локализацију садржаја онлајн казина. Страст према играма и језику је води кроз процес стварања превода који се дубоко допадају српској публици.

Send email
More posts by Milica Petrović
undefined is not available in your country. Please try:

Најновије вести

Деценија сањања: како освајање 10.000 фунти месечно током 30 година мења животе
2024-05-07

Деценија сањања: како освајање 10.000 фунти месечно током 30 година мења животе

Новости